Gör ditt hem mysigt och säkert

Att göra sitt hem mysigare och mer säkert på samma gång låter kanske inte som en självklar kommunikation. I denna artikeln tänker vi dock gå igenom fyra olika saker man kan införskaffa eller skapa som levererar just den kombinationen.

LED ljus

led ljusVarje dag fattar i genomsnitt 17 hem eld, ofta på grund av slarv och felaktig hanteringen. Under julen så ökar dessutom antalet bränder, mycket på grund av ökad aktivitet i köket samt användningen av levande ljus. Ett bra sätt att då så gott som eliminera risken för brand på grund av levande ljus är att använda sig av moderna batteridrivna ljus. Dessa ger dig det vackra flimret och känslan av ett stearinljus utan någon öppen flamma som kan orsaka en brand. Nu finns de dessutom i en mycket stor variation, bland annat i form av blockljus i riktigt vax som verkligen både känns och ser ut att vara verkliga.

Designade brandsläckare

Ett annat viktigt steg att förbättra brandsäkerheten i hemmet är att införskaffa en brandsläckare. Det är viktigt att man snabbt kan få tillgång till brandsläckarna om olyckan skulle vara framme, de bör därför monteras på ett synligt och lättåtkomligt ställe.

Tyvärr gör detta dock att vissa drar sig för att installera brandsläckaren då den klassiska röda designen knappast passar in i alla hem. Som en lösning på detta har det nu börja dyka upp allt fler brandsläckare i roliga designer. Allt från lite mer stilrena svartvita eller kromade till brandsläckare i ormskinnsmönster med gulddetaljer.

Gör ett eget först hjälpen kit

Inget hem är komplett utan ett bra första hjälpen kit. Precis som med brandsläckarna ovan så brukar de vanliga alternativen se väldigt tråkiga ut, knappast något som gör hemmet mer mysigt. Lösningen på detta problemet är att istället göra egna behållare för all första hjälpen utrustning. I artikeln på denna länken listas över 20 olika exempel på lösningar för olika behov. Allt från små väskor för att ta med på dagsutflykten till kompletta lådor som innehåller allt man kan behöva.

 Vackra fönstergaller

fönstergallerEtt bra sätt att göra sitt hem säkrare för inbrott är att installera fönstergaller. Bortsett från att försvåra intrång via fönstren så kan de dessutom vara otroligt vackra gjorda av smide i klassiska mönster. Dessa ses ofta på äldre och mer ståtliga byggnader i större städer, lika mycket för säkerhet som en viktig detalj i arkitekturen.