Inred ditt badrum – snyggt och enkelt

Badrummet är en del av hemmet som signalerar lyx och avslappning. Därför är det inte så konstigt om du väljer att unna dig lite extra när det kommer till inredning här. Det kan dock vara svårt att hitta rätt i djungeln av alla tillgängliga alternativ.

Den allra exklusivaste inredningen kan kosta hundratusentals kronor, vilket ofta är en bra bit över budgeten för många hushåll. Lyckligtvis går det att inreda sitt badrum även till lägre priser – utan att du behöver bli missnöjd med resultatet. Här är några tips för dig som ska inreda ditt badrum och vill göra det bästa av dina pengar.

 

bathroomOm du planerar att installera ett badkar i ditt badrum kan du behöva göra grundläggande förberedelser först. Ett badkar är nämligen en omfattande installation som tar mycket tid och pengar i anspråk. Slutresultatet brukar däremot bli bra med en skön oas för avkoppling. Se bara till att du väljer rätt badkar för dina behov. Storlek, typ, färg och form är alla aspekter som påverkar hur bekväm du känner dig i badkaret. Eftersom ett badkar är svårt att plocka bort och byta ut när det väl är installerat gör du rätt i att fundera ett extra varv innan du tar ditt slutgiltiga beslut.

 

En annan del av badrummet är golv och väggar. Många väljer att lägga in golvvärme i badrummet för att få en skön värme för fötterna. På så sätt slipper du frysa under de kalla vintermånaderna när du kliver ut ur duschen. Även om golvvärme är ett stort ingrepp är det ofta en investering som betalar av sig i efterhand med en väsentligen höjd komfort. Ovanpå är kakel ett populärt alternativ. Detsamma gäller för väggarna som också kan utrustas med kakelplattor. Det är både snyggt samt enkelt att tvätta utan att vara fuktkänsligt.