Rätt textilier lyfter rummet

Textilier är förträffliga inredningsdetaljer som kan tillföra kopiöst mycket rent inredningsmässigt i ett rum. Ofta kan textiler faktiskt höra till en av dom sista viktiga kryddorna för att verkligen lyckas lyfta ett rums inredning till nästa nivå.

Som färgduttar på ett canvas

När det kommer till textilier och dess mening ur ett inredningsperspektiv så anser vi att deras främsta uppgift är att komplettera rummet samt göra det intressant genom att sticka ut på ett positivt sätt. I Skandinavien så är det vanligt med en ganska lågmäld inredningsgrund sett till tapeter, möblemang och liknande element, vilket därigenom gör textilerna till lite av stjärnan i sammanhanget. Genom att experimentera med accentfärger i olika kombinationer på allt från kuddar till gardiner och filter så får man helt plötsligt en helt annan atmosfär i ett rum, och det är dessutom enkelt att förändra när lusten väl faller på.

Olika möjligheter i olika rum

Var rum har sina möjligheter när det kommer till att jobba med textilier. I stycket ovanför nämnde vi en del exempel som kanske främst hör ett vardagsrum till men textilvalen är självfallet viktiga i hela hemmet. Sovrummet är en plats där det är extra viktigt med kvalitet, då textilerna måste vara lika behagliga och funktionella som stilmässigt vackra. Det gäller med andra ord att satsa på påslakan som både ser bra ut och som är otroligt härliga att sova i. Detta kan låta enkelt i teorin men kan vara betydligt svårare att komma tillrätta med i praktiken, men när man väl hittar rätt så brukar det kännas underbart. Satsa på färger som känns harmoniska för just dig – gärna i blått och vitt!