Renovera badrumet

Ett av de utrymmen i hemmet som förr eller senare behöver renoveras, är badrummet. Förhoppningsvis handlar det om en uppfräschning och inte ett resultat som uppstått av en skada. Oavsett anledning kan du räkna med att det blir en kostsam historia.

 

bathroomFör det första så är det vissa regler som måste följa när man renoverar ett badrum. Rätt material ska användas och en del jobb måste utföras av fackman eller på ett fackmannamässigt sätt för att godkännas vid en eventuellt försäkringsfråga senare. Läs på vad som gäller för de åtgärder du tänker utföra i ditt badrum.

 

Du hittar massor av inspiration på nätet inför renoveringen. Det kan ibland vara svårt att tänka sig hur badrummet kommer att se ut som klart. Det finns några olika sätt, som du kan få en ungefärlig bild av hur det kommer se ut som klart. Det finns program där du kan använda dig utav material som kända leverantörer har och bygga upp efter de mått som du har i ditt badrum. Du kan också vända dig till din närmsta försäljare av våtrumsmatta, kakel och klinker och se om de kan hjälpa dig med en artificiell förhandsvisning av ditt blivande badrum.

 

Ska du göra en lättare uppfräschning kanske det räcker att byta ut skåp och eventuellt byta handfat och toalett. Målar du på lite ny färg på lister och dörren, får du i det närmsta ett helt nytt badrum. Tar du till hjälp för renoveringen har du dessutom rätt att göra ett ROT avdrag.