Senaste heminredningstrenderna

Trender inom heminredning kan beskrivas som en pendelrörelse mellan olika extremer – från ljusa väggar och textiler till mörka burriga färger. Dessa trender utvecklas ofta som reaktioner och motreaktioner mot en tidigare stil. Vi förändrar vår inredning ofta numera – tillgång till ett stort och i många fall billigare utbud har gjort det möjligt för många att följa de trender som gäller för stunden.

 

shabby chic kitchenDen ljusa och lätta skandinaviska designidealet har länge varit populärt i Sverige och toppar fortfarande inredningstrenden. Denna innehåller mjuka textiler i naturmaterial och harmoniska skira färgskalor. Som en motvikt till denna stil växer det nu fram en mer färgstark trend med blänkande metall och glänsande och gnistrande kristall. En art déco-inspirerad trend som skapar en ny atmosfär i hemmet med hjälp av starka färger, sammet och tjocka fransar. Även shabby chic och New England-stilen verkar ha kommit för att stanna. Den förra är en slags romantiserad, lantlig stil som karaktäriseras av slitna möbler i vitt. Den senare har ett mer marint tema, med rep, trä och blå samt vita färger.

 

För att följa med i de senaste trenderna är Ellos-katalogen en bra källa till inspiration. Där hittar du prov på de mest populära stilarna idag och du kan även hitta trendiga saker till en billig penning på Ellos genom att utnyttja rabattkoder hos bland annat rabattsok.se.

 

Du behöver inte byta ut hela din inredning för att anamma en ny stil. Var själv kreativ och gör små förändringar, istället för att byta ut alla skåp i köket så kan du byta beslag eller luckor. Precis som modeaccessoarer kan förvandla en outfit så kan du enkelt och billigt handla småsaker som nya dörrhandtag och på så sätt sätta en mer personlig prägel på ditt hem. De finns idag ett rikt utbud av inredningsmagasin där du kan hämta inspiration och idéer ifrån. Allt från att köpa en prydnadskudde till mer avancerade målningsprojekt.